SYSTEMA KIDS - LITTLE WARRIORS & SYSTEMA YOUTH PROGRAM


Systema Kids - Little Warriors & Systema Youth Program

De Psychische voordelen van Systema zijn enorm. Er zijn geen banden, rangen of prijzen in Systema omdat deze ongezonde concurrentie en trots voortbrengen. We willen duidelijk niet dat onze kinderen zich concentreren op dingen die oppervlakkig, ijdel en destructief zijn. De niet-competitieve omgeving ontwikkelt vriendschappen, hulpvaardigheid en verschuift de focus van training naar het bouwen van persoonlijke kwaliteiten, naar het bereiken van prestaties die niet noodzakelijkerwijs worden weergegeven, maar intern zijn - zoals het overwinnen van ongeduld, luiheid, jaloezie, egoïsme. Heersen over de ongewenste eigenschappen bouwt de kwaliteiten op die permanent en reëel zijn.

Systema-training is een van de beste manieren om analytische vaardigheden te ontwikkelen. Door zowel spel als serieus werk in de les, analyseert elk kind altijd de bewegingen van zijn partners en van zichzelf. Omdat er geen pasklare bewegingen zijn om te onthouden, evalueert een kind voortdurend zijn eigen sterke en zwakke punten. Hij of zij word geconfronteerd met zijn of haar grootste troef en uitdaging - zichzelf! Dit is ongetwijfeld een van de meest waardevolle vaardigheden in het leven. Het biedt jonge mensen echt vertrouwen. We moeten heel voorzichtig zijn als we het vertrouwen in onze kinderen benadrukken. Het is zo vaak gebaseerd op lof, rangen en een gevoel beter te zijn dan anderen. Een dergelijk vertrouwen zou nep en kwetsbaar zijn. Alleen kracht van binnenuit geeft echt vertrouwen, gebaseerd op nederigheid en op het goede pad..


  • Natuurlijke bewegingen geen vaste bewegingspatronen te onthouden gewoon natuurlijk en gezond bewegen.
  • Niet destructief Ons doel is Niet- destructief. Veel vechtsporten beweren dat, maar Systema is de enige martiale kunst die we vandaag kennen en die dat doel zowel fysiek als psychologisch vervult.
  • Geen agressie Wat veroorzaakt agressie? Het antwoord is - angst. Agressie is onze manier om de angsten binnenin te ontkennen, compenseren, verbergen en maskeren. Onnodig te zeggen dat agressie het lichaam en de psyche van een kind vernietigt en ook kan leiden tot overmatige schade aan de tegenstander in een confrontatie. Systema gaat over de kern - het helpt kinderen te begrijpen wanneer, waarom en hoe angst inzet en zij er direct mee werken.
  • Geen paniek In Systema-worden mensen van elke leeftijd kalme, stabiele en sterke individuen. Als er iets onverwachts gebeurt, raken ze niet in paniek, worden ze niet boos en raken ze niet getraumatiseerd door stress. Als ze moeten handelen, zijn ze in staat om snel, kalm en beslissend te handelen, geen onnodige schade aan zichzelf of anderen in de buurt.
  • Geen spanning Een ander fundamenteel doel van training in Systema is om SPANNING, spanning in de spieren, in interne organen en psychologische spanning te voorkomen
  • Elke oefening of beweging die in de klas wordt beoefend, wordt gedaan met goed ademwerk, op de juiste snelheid en in een natuurlijke houding.
  • Er is geen druk voor het kind om te bewijzen dat hij of zij de beste is en dus geen interne spanning. Spanning vernietigt effectieve zelfverdedigingsbewegingen en vernietigt de gezondheid van de persoon fysiek en emotioneel volledig. We negeren meestal de controle over de spanning in ons leven, terwijl dit in Systema een centraal punt is.
  • De resultaten zijn verbluffend - aan het eind van de les voelen de studenten zich energieker, niet opgewonden, maar vol energie op een kalme, vredige en gelukkige manier.


SYSTEMA KIDS & YOUTH PROGRAM  
Waneer
: Zondagen van 11:45 - 12:45 uur (vanaf zondag 6 juni)

Leeftijd:  8 t/m 12 jaar.en 12 t/m 16 jaar.


Kosten:
€ 5,- per les per kind te voldoen voor aanvang les.

Instructeur: Rafael Mönnich


* Ouder(s) en of voogd dienen eenmalig een disclaimer te lezen en ondertekenen.


E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram