Systema Health & Massage - Combative Body Massage 

"Een lichaam zonder spanning of angst maakt geen fouten en zal je nooit teleurstellen. Dit is het ideale lichaam dat je nodig hebt om confrontaties te overleven, uit te blinken in sport en een lonend leven te leiden".

Wat is er zo speciaal aan Combative Body Massage?

Systema is een levensstijl dat is gefocust om spanning en stress te verwijderen in alle aspecten van onze leven, activiteiten en acties. Naast dat het een Martial Art is het ook een zeer compleet Health Art. Een trainingsvorm/ systeem wat is ontstaan vanuit eeuwen jaren oorlogsvoering in de meest verschrikkelijke omstandigheden en de impact wat dit heeft op de mens zelf.  Het systeem is ontwikkeld om te herstellen en overkomen, niet alleen op het fysiek niveau maar ook de geestelijke, emotionele en psychologische niveaus om te genezen en te herstellen na zeer stressvolle en levensbedreigende oorlogssituaties.

En onderdeel hiervan is de Combative Body Massage.

Vergeleken met de gangbare passief ontvangen van een masseur, wordt de Combative Body Massage in de geest van actie, training, vechtkunsten - en sporten gedaan. Tapping, Stoten, Duwen, op elkaar staan, intensiteit van ademhaling, pijn, emoties, balans, spanning en ontspanning er wordt niets overgeslagen. 

De geest van de krijger gaat hierin nooit verloren. Al deze massage technieken worden met constructieve energie en bewustzijn, en hierdoor zeer nuttig voor de gever als de ontvanger. 

De Combative Body Massage zorgt ervoor dat je een betere vechter, sporter en mens wordt. Een mens die meer ontspanner is en zich meer bewust is van zijn of haar eigen fysieke parameters en ook de mensen waar mee je in contact komt in training, conflict en gewoon dagelijks leven. 

Deze massagevorm wordt in elke reguliere training bij elkaar geven maar is ook los te boeken als behandeling. Bij een losse behandeling kan er goed, lang en diep met de persoon gewerkt worden met een diepe staat van ontspannenheid en bewustzijn als eindresultaat. 

"Ontdek de directe verbintenis van Bodywork en martial arts, sporten en een gezonde levensstijl".  

But… Not for the faint hearted! 

Pain is fear and weakness leaving the body!


Wat kunt u verwachten?
Aan de hand van een intake wordt er bepaalt wat voor behandeling van toepassing is voor het beste resultaat. Een korte introductie van Systema Breathing wat al een goed beging is om spanning te verwijderen. Dan leren aanspannen en ontspannen van diverse spieren in het lichaam met ondersteuning van de ademhaling. Langzaam aan zal de massage worden ingezet om laag voor laag de overtollige spanning uit het lichaam, geest en psyche te krijgen. 

De volgende soorten massage technieken kunnen tijdens een sessie worden toegepast. 

  • Het leren van zelf massage methodes doormiddel lichaamsgewicht, medicijnballen, zwemnoodles, stokken, etc
  • Lichaamsgewicht/ druk massage
  • Joint tapping
  • Viscerale massage -en manipulatie
  • Spierweefsel impact
  • Ontspannen doormiddel stretching 
  • Stoelmassage
  • Sportmassage


Uiteraard goed gekeken wat wel en wat niet mogelijk is voor de persoon. Niets wordt geforceerd of gedaan zonder toestemming van de client.

Voor de massage's ligt u op de grond, een massage tafel of massage stoel. Dit zal per behandeling verschillen. 

Makkelijk zittende kleding is aan te raden en blijven aan tijdens de massage, behalve de sportmassage. 


Wat zijn de kosten?
€ 65,- per uur 


Wie is de masseur?

Patrick van het Nederend is eigenaar en hoofdinstructeur van de Combat & Health Academy Amsterdam/ Systema Amsterdam.

Heeft meer dan 15 jaar ervaring werken met cliënten om stress- en angsten te reduceren dan wel weg te nemen en een diepe staat van ontspanning te laten bereiken.

Buiten zijn kennis opgedaan vanuit Systema Russian Martial Arts & Health heeft hij diverse massage en bodywork opleidingen- en trainingen met goed gevolg afgerond.

Patrick blijft zich ontwikkelen en volgt hiervoor privé trainingen/ sessies van diverse massage, stretch en bodywork technieken vanuit oa. Sportmassage, Stoelmassage, Pravilo, Shiatsu, Feldenkrais en M-test (Japans Acupunctuur gebaseerde Movement test)


"Patrick van het Nederend heeft een bijzondere gave, dat is mensen aanvoelen/ invoelen. Ik kwam naar Patrick op advies van mijn fysiotherapeut die een seminar van Patrick had bijgewoond. Mijn probleem was dat ik verschillende ledematen had gebroken en bang was om te lopen. Al na de eerste keer liep ik beter en gaat sindsdien alleen maar beter. Lopen als het glad is, niet lekker in mijn lichaam zit, achteruit lopen, en zelf met gesloten ogen! Met vertrouwen!

Patrick kruipt in iemands hoofd en begeleidt de persoon op een zeer discrete manier. Hij heeft een heel open geest waardoor hij kan voelen wat iemand wel of niet aankan en geeft een enorme drive-boost!. Sterk aanbevolen en zeer professioneel!"

 

- Vera Hartman (Privé student)

 

Hoe maak ik een afspraak?
Stuur ons een mail via het formulier hieronder met hierin de dag en tijdstip wanneer een behandeling zou willen. 

Of bel met 06-20444485 


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Instagram