WAT IS SYSTEMA?

Één van de werelds meest complete zelfverdediging methoden die veel verder gaat dan technische vaardigheden en patronen. De trainingen zijn creatief, dynamisch, uitdagend en grensverleggend voor iedereen ongeacht sekse, leeftijd en level van fitheid of kennis.

In Systema gaat het om overleven en te overwinnen. Er zijn geen wedstrijden of competities en er is geen behoefte om iemand te moeten verslaan of iets te moeten bewijzen. Geweld voor een Systema - beoefenaar is geen bewijsgrond maar gewoon een taak of noodzaak dat niet wordt geleid door emoties zoals woede, angst, waan, zelfmedelijden of trots.

In feite, heeft Systema heel weinig te maken met andere mensen of hun perceptie van jou; het is een studie van jezelf. Een andere benaming voor deze uit Rusland afkomstige trainingsmethode is “Poznai Sebia” die vertaald wordt als “Know Yourself''. Systema is subtiel, pragmatisch en compromisloos en bestudeerd alle facetten van geweld, zelfverdediging en zelfbehoud. Van een 1 op 1 gevecht tot meerdere gewapende aanvallers in alle bedenkbare situaties en omgevingen met daarin fysieke beperkingen. Er zijn geen vormen en Kata's om te onthouden, geen technieken, geen examens, geen vooraf bepaalde houdingen of kaders. Gewone natuurlijke bewegingen die je een leven lang kunt oefenen. Resulterend in de ontwikkeling van een diepe kennis van de menselijke natuur, is Systema echt een unieke en grenzeloze kunst.

Het belangrijkste principe van de Russische Systema is niet-vernietiging. Het doel is om ervoor te zorgen dat je training en houding geen schade toebrengen aan het lichaam en de psyche van jou of je partners. Systema is ontworpen om lichaam en psyche te versterken.

In Systema creëert de synergie van drie componenten een ECHTE STRIJDER - Gevechtsvaardigheid, Sterke Geeft en Gezond Lichaam.

Het lichaam moet spanningsvrij zijn, vol uithoudingsvermogen, flexibiliteit, moeiteloze beweging en explosie potentieel. De geest of psychologische toestand moet kan zijn, vrij van woede, irritatie, angst, zelfmedelijden, waanideeën en trots. De vechtaardigheid omvat bewegingen die krachtig en precies zijn, onmiddellijk en economisch, spontaan, subtiel en divers, de handtekening van een echte professional.

Om deze drie componenten te trainen en te ontwikkelen is Systema grofweg in tweeën te verdelen Systema Martial Art en Systema Breathing & Conditioning. Deze twee zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden zijn.

Geen één training is hetzelfde. Trainingen zijn ten alle tijden maatwerk voor de deelnemers van de trainingen en bedoelt je te laten ontwikkelen en groeien vanuit de kern. Elke training loop je beter, sterker, wijzer en ontspannender de les uit.

Bezoek de website van Systema Amsterdam voor meer informatie over Systema, training, seminars en nog veel meer! 

WEBSITE VAN SYSTEMA AMSTERDAM