Patrick van het Nederend heeft een bijzondere gave, dat is mensen aanvoelen/ invoelen. Ik kwam naar Patrick op advies van mijn fysiotherapeut die een seminar van Patrick had bijgewoond. Mijn probleem was dat ik verschillende ledenmaten had gebroken en bang was om t lopen. Al na de eerste sessie liep ik beter en gaat sindsdien alleen maar beter. Lopen als het glad is, niet lekker in mijn lichaam zit, achteruitlopen en zelf met gesloten ogen! Met vertrouwen!

Patrick kruipt in iemands hoofd en begeleidt de persoon op een zeer discrete manier. Hij heeft een heel open geest waardoor hij kan voelen wat iemand wel of niet aankunnen geeft een enorme drive-boost! Sterk aanbevolen en zeer professioneel!.

Vera Hartman (Privé student)

Ongelooflijk wat een impact de korte, ontspannen stoten hebben en de effectiviteit van Systema ademen. Na de eerste les kon ik mezelf meer kalm houden in een stressvolle werk situatie.

Recentelijk had ik een behoorlijke blessure opgelopen in mijn schouder en de pijn was ondragelijk! Echter door te ademen zoals we leren in Systema kon ik het onder controle krijgen. Het is zo eenvoudig, en ken geen trainingsmethode die op deze manier trainen!.

Anoniem (Politie Amsterdam)

Ik heb heel wat jaren getraind in vechtsporten en ben in heel wat vechtsport-scholen geweest, maar het niveau en de kennis over vechten en zelfverdediging van deze school is erg hoog en 'out of the box'!

Chris (Student Systema Amsterdam)

Patrick van het Nederend is een hooggekwalificeerde leraar! De mensen die bij Systema Amsterdam trainen zijn serieus, hartverwarmend en gastvrij. Het is een groot plezier om daar te trainen. Ga daar zeker heen en train!!

Gertjan Jongh (Systema Alkmaar)

I love Systema Amsterdam trainings because they are all about understanding your own body first. Its about learning how to breath & working with your own limits. Its not about brutally or strength but efficiency and tactics. And Patrick is an amazing instructor!

Simona (Student Systema Amsterdam 

Het blijft ongelofelijk om te zien hoe effectief Systema is, door minimale inspanning, kleine bewegingen en blijven bewegen je volledige controle over de situatie kan krijgen.

Anoniem (Politie Amsterdam)

 

Systema Amsterdam is de plek om jezelf écht te leren kennen. De plek waar je je grenzen kunt verleggen. Het leert je lichaam kennen en te ontspannen in stressvolle situaties, niet alleen tijdens fysieke gevechten, maar je beseft dat het ook in het dagelijks leven gebruikt kan worden.

Vivian Dabrowski (Student Systema Amsterdam)